0 - 3

2e klasse C

7 oktober 2018 14:00

DOSR 1 - ONA 1 0-3

In de bus naar DOSR waren de gesprekken heftig en gedreven. Het ging over de wedstrijd, de opstelling, de toekomst van ONA , de trainer, radio Gouwestad en nergens over.

Mijn gedachten zwierven terug naar Brechtje, het mooiste meisje van Roelofarendsveen. Maatje 36, pasmodel voor Nike, sportief en slim en met een glimlach als een lentedag. De parel van ons revalidatieteam in ziekenhuis Bronovo. Ze vond Bob de Jong (de schaatskoning) een wat sneue loser en was supporter van DOSR. Ik vroeg me af hoe ze er na 15 jaar en een huwelijk met kinderen uit zou zien.

Maar daar ging het niet om zondag. Het ging om een wedstrijd tegen een stugge ploeg, vol grote stevige Veeners. Een ploeg met een verdedigend karakter, die plotseling uit volle macht ten strijde kon trekken. Trainer Theo sprak over een ploeg met twee gezichten. ONA moest beginnen met de kat uit de boom te kijken en ze uitnodigen om te gaan aanvallen.

De accomodatie was schitterend, het veld zeer groot, de grasmat goed.

De wedstrijd begon in de stralende zon. Een beloning voor onze trouwe supporters. DOSR loste het eerste schot. Ver naast. ONA nam het spel direct in handen. De verdediging stond goed. Mike D vocht zich boven zijn griep uit en hield, samen met de degelijk spelende en goed sturende Joeri T, het centrum dicht.

Chalid K en Maik Z verdedigden waar nodig en vielen mee aan als het mogelijk was. Er kwam geen muis door. De hele eerste helft een kansje vvoDOSR. Erik v d L was de rust zelf. Hij speelde door de pijn heen en was even betrouwbaar als anders. Petje af.

Younes B, de revelatie van vorige week, deed het zeer goed op 6. Bleef in zijn taak spelen, loste verdedigend soepel de problemen op, strooide met goede passes en probeerde het spel breed te houden. Jef V speelde een wat ongelukkige eerste helft (zijn kuitspieren waren pijnlijk). Anouar Ch was overal waar nodig. Georgio P zwoegde en sleurde en zorgde voor gevaar bij de aanvallen. Mark M liep op elke bal en schoot regelmatige op het vijandelijk doel. Mo F was sterk in de bal aanname, verloor bijna geen duel en dirigeerde de aanval.

Bij deze ploeganalyse passen een paar doelpunten voor rust, maar de slordigheidjes vielen vaak op beslissende momenten en de scheidsrechter, die zeker niet slecht floot was strenger bij praten dan bij geweld op het veld. Maar er viel een doelpunt in de eerste helft. Younes onderschepte een bal en stuurde in een beweging Anouar aan. Anouar lost van 30 meter een schot met een flinke stuit. De keeper ging onder de bal door. 0-1. Een volledig verdiende goal. Met een sterker ONA breekt de rust aan.

Veel gepraat hoeft er in de rust niet te worden. Theo waarschuwt voor nonchalance en ziet geen aanleiding tot wisselen.

Twee minuten na rust laat het team zien dat dit een goede beslissing is. ONA trekt ten aanval. Anouar verovert de bal, speelt naar Georgio, die zet Jef V in de vrije ruimte. Een snoeihard schot volgt en de keeper is kansloos, 0-2. De buit lijkt binnen. DOSR spartelt nog even tegen, Erik moet een ver schot over tikken.

In de 57ste minuut is het echt over en uit voor de thuisclub. Mo F krijgt een pass van Chalid. Hij lijkt zich vast te lopen op twee verdedigers, maakt een onnavolgbare draai naar links en is vrij. Mark reageert alert krijgt bal aangespeeld en scoort beheerst. 0-3.

Mo F ( bovenbeen nog steeds pijnlijk na een ijsbeentje, wordt vervangen door Jaouad el J en even later Mark M ( moe gestreden) door Mo B. Jaoud el J zet na een fraaie zakelijke dribbel Georgio vrij voor open goal. De bal wordt over gekopt. Even later krijgt Mo B eenzelfde kadootje van Jaouad. De keeper stompt de bal corner.

In de 76ste minuut omspeelt Mo Benali drie man, komt vrij voor de goal maar schiet te onbeheerst. Younes scoort na een vlotte aanval over veel schijven nog een doelpunt dat wegens vermeend buitenspel geen genade van de scheids krijgt. In de 84ste minuut wordt keeper Erik vervangen na een botsing met een speler, die hem precies in de bron van zijn pijn raakt. Robert B komt in de goal en weet in het resterend deel van de wedstrijd de nul houden. Onder meer door het klemvast stoppen van een harde terugspeelbal.

Met een verdiende 3-0 zege gaan we de bus weer in. 6 punten uit drie wedstrijden. Van de laatste naar de vierde plaats. ONA heeft vooral in de tweede helft goed gespeeld. Ik ben nog weleens kritisch over het gedrag van de grensrechters. Vandaag ging er weinig mis. Ik heb vooral respect voor onze grens Roy van D. Wat kreeg hij weer een niet verdiende vloed aan scheldwoorden over zich heen, terwijl hij echt probeert neutraal te zijn. Marcel v H onze tweede verzorger verving Jan T prima.

Volgende week begint het echt serieuze werk. Een van de twee koplopers komt naar de Walvisstraat. En de week daarop volgt de tweede. Na die twee wedstrijden kunt je iets zeggen over onze positie binnen het geheel.

Het was een goede Zondag. Het enige jammere was dat Brechtje niet is komen kijken.