De wijze uil van Minerva zweefde niet boven de Korte Akkeren vandaag en ook de geluksvogel hebben we er niet gezien. Het was een trieste dag voor de hard werkende bevolking. Triest terwijl de zon uitbundig scheen.

Het zou de dag van de wraak worden. Vergelding voor de smadelijk uitnederlaag en tegelijkertijd een wegvliegen van de gevreesde degradatie zone. Alle ingredienten waren aanwezig. Een op het oog vechtlustige basis en een bank meteen paar, na een lange tijd in Lourdes teruggekomen, genezen spelers.

Het was mij helaas onmogelijk gemaakt, het strijdplan te vernemen en wachtte ik gespannen op het eerste fluitsignaal. Het strijdplan is er vermoedelijk wel geweest, maar het was in de kleedkamer achtergebleven. Het leek op een oefenpartijtje op vierde klasse niveau... Ons voorland?

We zagen wegspringende ballen, verre trappen richting niemandsland, passes die van kleur veranderden en tot een andere spelrichting leidden en nodeloze dribbels zonder concreet doel in het ONA kamp. Aan Esto zijde was het iets beter. Maar ook hier was het de bal in de ploeg houden een droom die niet uitkwam.

We konden de eerste helft genieten van een goede scheidsrechter, twee over het algemeen opvallend correctie grensrechters, twee zeer goede keepers en een vrolijk en gezellig publiek. Langs de kant stonden spotvogels, vrije tijds humoristen en wedstrijdvolgers uit beide kampen.

Gezegd moet worden dat in de eerste helft Esto duidelijk de meerdere was. De ploeg zette de ONA verdediging regelmatig onder druk en creeerde een paar kansen. Erik v d L greep goed in waar nodig. Rond de vijfentwintigste minuut had hij een zeer goed moment bij een scherp voor de goal geschoten bal met als gevolg een onwaarschijnlijke reactie op een schot van heel dicht bij.

Deed ONA helemaal niets terug?

Dat wel. Jaouad draaide zich vrij en schoot in, Een schot van ver van Yassin A, jong en boven de malaise uitstijgend, en een combinatie Georgio, Jaouad, Mark, Robin gaven Het Anker van de verdediging van Esto, gelegenheid om uit te blinken.

Jeffry V kwam ook nog tot een schot. De Esto ploeg bleef tot aan de rust sterker maar kwam nog niet tot scoren.

Na de rust bleken Mark M en Joeri T vervangen te zijn door Anouar Ch en Zacharia B. Het leek in het begin een verbetering te zijn, maar na een korte opleving kreeg Esto toch weer meer vat op het spel. Tot overmaat van ramp leidde een afspeelfout tot een doorbraak van een van de Esto spelers, waar Maik pas met een overtreding binnen de zestien een eind aan kon maken. Een strafschop dus. Erik gokte op de verkeerde hoek en het was 0-1.

Er moest nu echt aangevallen worden en Maik werd vervangen door Mo F, als stabilisator van de aanvalskracht.

Ook nu leek het even te werken. Ona kwam wat meer tot aanvallen Mike D schoot naast en Jaouad over. Een echt gevaarlijke aanval liep over veel schijven Anouar, Georgio, Mo en Robin hadden er een voetje in. De bal kwam bij Jaouad, diens scherpe schot werd briljant gekeerd door het Esto anker.

En toen viel een kwartier voor tijd de beslissing. Esto onderbrak een aanval plaatste een snelle counter en de bal werd onhoudbaar voor Erik in geschoten. 0-2 . Klaar en over.

Dit ONA speelde te zwak om te scoren. In het laatste kwartier werd er nog een aanval met potententie opgezet. Ingeleid door Robin P die vooral in de eerste helft veel te weinig aan gepeeld werd. Hij speelde twee verdedigers uit en zette Jaouad aan het werk, die onterecht afgefloten werd.

De scheidsrechter moest vanaf zijn positie afgaan op de grens helaas. Het zou denk ik niet geholpen hebben. ONA speelde als ploeg te onsamenhangend en slordig om iets af te kunnen dwingen. Esto was veel energieker en besefte beter waar het om ging vandaag... Het was en bleef 0-2 tot het einde. Een verdiende overwinning voor de club uit Bodegraven.

Wat nu. RVC onze volgende tegenstander staat niet meer ver onder ONA, maar na de knappe overwinning bij Foreholte hoger op de ranglijst. Het lijkt me verstandig om de komende week en weken ONA maar belangrijker te vinden dan prive zaken. Twee keer trainen en stapvoets stappen.

We laten het toch niet gebeuren dat we in ons jubileum jaar degraderen met een groep mensen, die in potentie met de beste ploegen mee kunnen strijden.

Met elkaar voor elkaar, is het wapen voor succes.