ONA-Antibarbari 1-3

Natuurlijk wisten we bij ONA dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Antibarbari.

Natuurlijk wisten we er in tijdens de winterstop het blessureleed nog groter was geworden dan ervoor.

Natuurlijk wisten we, dat we in de voorbereiding op de nieuwe start meer goals tegen kregen dan gewenst en verwacht.

Maar dat we er in een wedstrijd waar het erom ging, zo overklast zouden worden, had niemand verwacht.

Ja ik weet het. We hadden veel lichtgewonden in de ploeg en ternauwernood herstelden op de bank. En de scheidrechter maakte op een cruciaal moment in de wedstrijd, een beoordelingsfout, waardoor het binnen een minuut in plaats van 1-1, 2-0 werd (ook in Rotterdam, deugen de grensrechters niet altijd).

Maar dat neemt niet weg dat Antibarbari vandaag een sneller, fysiek sterker, balvaardiger en veel beter samenspelend team had dan ONA. In bepaalde periodes van de match werden we gewoon weggespeeld. Het elftal was constant in beweging, viel samen aan en verdedigde samen. Bij ONA moest je zoeken naar bewegende spelers en moest het komen van individuele acties en hap hazard combinaties.

In de voorbespreking had de trainer erop gewezen, dat snel succes de tegenstander enorm stimuleerde en dat het zin had niet te gretig te gaan aanvallen. De snelle omschakeling was belangrijk, de posities moesten bezet blijven en we moesten de ruimte, die backs waarschijnlijk zouden krijgen benutten.

De wedstrijd was nog geen zes minuten oud en het was al 0-1. Bij een balovername walste Antibarbari over de verdediging heen, Erik kreeg twee doorgebroken spelers voor de neus, stopte het eerste schot maar tikte helaas de bal in de richting van de tweede. Aan het schot was geen redden meer.

De eerste 25 minuten was de tegenstander heer en meester. ONA werd afgetroefd door snel en stevig spel van de fysiek veel sterkere tegenstanders. Het grootste gedeelte van de tijd was de bal op de ONA helft. De Rotterdammers kregen kansen, maar met kunst en vliegwerk hield ONA stand.

Het was te merken dat de verdediging niet in de vaste opstelling opereerde. Niet dat vervangers voor de flink geblesseerde aanvoerder Mike D en Maik Z faalden (vooral Ihab H speelde een goede wedstrijd en Klippie speelde degelijk), maar op cruciale momenten ontbrak de breker.

Langzamerhand vocht ONA zich wat meer in de wedstrijd, vooral Georgio P verzette bergen werk. Een pas van Khalid K, bracht Robin P in vrije positie maar een te sociale voorzet in plaats ven schot volgde. We waren 35 minuten onderweg. Jaouad el J en Ihab combineerden zich vrij (het klikte nogal eens goed tussen die twee) het schot ging voorlangs. In de 40ste minuut had een aanval waarin Mo F, Anouar CH en Moessi betrokken waren succes. Jaouad was razend snel bij een diepte pass en scoorde. De grens stak als laatste redmiddel de vlag omhoog en de scheids- die niet ver weg was keurde de goal af. Dat had hij niet mogen en moeten doen. Vriend en vijand bleven van mening dat het een zuivere goal was. Nog erger was dat een uitval in dezelfde minuut een dubieuze vrije trap opleverde die door een woud van benen, ook langs Erik vloog, 0-2. De stemming werd even grimmig, begrijpelijk, maar de rust werd zonder verdere incidenten gehaald.

In de rust was de verontwaardiging nog groot. Maar er was nog een helft te spelen en zoals trainer Willem zei, was er nog een wereld te winnen. Als ONA meer als team ging spelen en zich wat minder overgaf aan geklaag wegens vermeend onrecht. Minder lopen met de bal, meer: "Hebben Spelen".

In de tweede helft was ONA voor de goal wat dreigender dan voor rust, de combinaties liepen vast op verdediging of keeper (een goeie). Antibarbari won de meeste persoonlijke duels en viel aan en verdedigde met het hele team. Overal was beweging. Na een kwartier kwam Revo J voor Moestafa. M. Veel veranderde er niet. De tegenstander bleef gevaarlijk en na 25 minuten dwarrelde een ver schot, onderweg aangeraakt, langs Erik in de goal. Het was niet echt Eriks gelukkigsdag vandaag. O-3. Tien minuten voor tijd  speelde Jaouad el J zich ondanks alle aanslagen vrij en scoorde met een goed schot. In een alles of niets poging kwamen Jeffry V en Maik Z nog in het veld en gingen Khalid K, die nek en hoofd klachten uit een gemene overtreding tegen hem begaan had en de moegestreden Ihab naar de kant.

Het wonder bleef uit en Antibarbari verliet met een dik verdiende overwinning het veld. 1-3 duidelijk en zeker niet geflatteerd.

ONA weet weer waar het staat. Nog steeds drie punten los, maar wolken aan de horizon. Er is werk aan de winkel. Het is te hopen, dat de terugkomst op aarde stimuleert tot een betere trainingsopkomst de komende weken. Als men de koppositie nog serieus neemt zal er wel iets moeten gebeuren. We zien het volgende week wel bij PVCV. Dat is geen gemakkelijke tegenstander.

Maar ONA heeft in principe een goede ploeg, die niet voor niets boven aan staat.