1 maart 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

ONA-XERXESDZB   1-1

ONA kon na een aantal wedstrijdloze weken weer eens aan de bak in eigen huis. Op het oog leek het een mooie herstart van de competitie. Eerst een opwarmwedstrijdje tegen de hekkesluiter en daarna het grote werk tegen de topploegen. Ja, het waaide stevig, maar dat mocht voor onze technisch vaardige ploeg geen bezwaar zijn toch.

Nou, dat bleek behoorlijk verkeerd gedacht. We zagen een van de treurigste wedstrijden van de laatste jaren. Xerxes was wilskrachtig maar kon niets met de vele balveroveringen en ONA speelde slap en onrustig en had de grootste moeite met het spelen naar personen met de juiste kleur shirt. Als je daar 90 minuten lang naar moet kijken wordt je niet vrolijk.

Het enige moment dat de aanwezigheid van publiek zinvol maakte was de minuut stilte voor de wedstrijd ter herdenking van het overlijden van Adri Romeyn, een ONA man in hart en nieren, die altijd bezig was voor de club en die we erg gaan missen.

Het is mijn plicht om iets over de wedstrijd te vertellen, maar ik vraag me af of het zin heeft.

Xerxes een verzameling grote, sterke en veelal snelle mensen, startte de wedstrijd fel. De spelers gingen voor elke bal en de meeste spelers van ONA ontdekten tot hun verbazing dat de bal, als ze hem eindelijk  veroverd hadden, al weer teruggepikt was voor ze er iets mee konden doen.

ONA begon veel te slap en werd vanaf de eerste minuut in de verdediging gedrongen. Dat ging niet altijd even effectief. Xerxes kreeg kansen, maar wist er, en dat is hun makke, geen gebruik van te maken. Als ze er al door kwamen dan bleek gelukkig dat Erik zijn talent niet thuis gelaten had.

De voorhoede kon, door eigen slordigheid en wegens het ontbreken van een goed functionerend middenveld, niets bereiken. Na een kwartier mochten we  het eerste schotje op het Xerxes doel noteren. En dat was het. Na 20 minuten begon ONA wat samenhangender, te combineren maar de goede eindpass ontbrak.

Een aanval zag er zeer veelbelovend uit, goed werk van Khalid K en Georgio P bracht de bal bij Jaouad el J, die zich fraai vrijspeelde en een goede steekbal op de volkomen vrijstaande Mo F had kunnen spelen, maar koos voor en schot, naast en over.

Het enige moment van waarde was  verder een vrije trap van Ihab H die fraai richting bovenhoek draaide maar een prooi van de keeper werd. Xerxes kreeg nog een vrije trap randje strafschop gebied, maar ook dat liep met een sisser af

De rust kwam met 0-0.

In de rust, kwam er wijze raad en vooral de aansporing om middels arbeid te gaan werken aan het wintervet. We gingen richting clubhuis spelen en mochten wel eens wat laten zien.

Het begon veelbelovend. Een windvlaag gestuurde pass van Jeffry V, vliegt langs Mo maar bereikte de door sprintende volkomen vrije Jaouad, onnozel  balletje tegen de uitkomende keeper het vervolg. ONA blijft een beetje drukken en doet te weinig met de mogelijkheden.

De jongste van een bank met jonkies gaat erin Ismael Madi en mag zijn snelheid en behendige gaan tonen. Ihab die zeker niet in de malaise deelde vandaag ging eruit.  Even later een onverwachte ontwikkeling een Xerxes verdediger krijgt de bal binnen de zestien op de hand. Een strafschop volgt en Mo, het enige stabiele aanspeel punt vandaag, schiet genadeloos hard in. 1-0. Onverwacht en niet echt verdiend, maar wel prettig.

We moeten nog een groot kwartier. Georgio, spelend met pijn na een vervelende val, werd vervangen door Mango. Xerxes gooit alles op de aanval. Willem wil meer evenwicht op het middenveld en vervangt Mo door Yassin A. 8 min voor tijd.

Vijf minuten voor tijd.  Een stomme fout brengt een Xerxes aanvaller met de bal op twee meter voor de goal. Hij scoort uit de draai de gelijkmaker. Erik is volstrekt kansloos. 1-1. De tijd is te kort om nog terug te kunnen slaan. Een gelijkspel. Terecht.

Daar had niemand op gerekend. Gelukkig werd er puntverlies geleden door de gehele concurrentie dus ernstige gevolgen heeft het direct nog niet. Maar goed ziet het er niet uit. De blessures van aanvoerder Mike, Robin P en Jaouad E, duren nog weken en maanden. Het afhaken van Mark M (Waarom, waarom, waarom.  Een wisselbeurt na 9 wedstrijden in de basis), de schorsing van Revo, de afwezigheid van Moestafa. Alles laat zich voelen in deze fase van de competitie

Maar we moeten en gaan verder uiteraard. Mijn advies aan de trainingsstaf. Alle verloven intrekken en volgende week tegen VFC alle hands aan dek. Het zou toch zonde zijn om een kans om kampioen te worden zonder strijd te laten lopen. Daar zijn we geen 100 jaar voor geworden.