2742AR
WADDINXVEEN
tel. 0182-614941

ASW-ONA 1-6

Kampioen ONA kon (Ontspannen Na veel Arbeid) het slotduel tegen ASW (Altijd Strijdbaar Waddinxveen) tegemoet zien. De vurige hoop van trainer Syl Hageman en zijn steun en toeverlaat  Chris Langeveld was dat we ook de 100 goals zouden halen.

Bij het eerste fluitsignaal van de goede scheidsrechter was de startopstelling van ONA: Max Sluyter in de goal. Laatste vier Lucas Spoormaker, Julian van Houwelingen, Joeri Terlouw, Mike Zielhorst. Midden Jonas Ernst, Jessy Hoekstra, Georgio Petrides. Voor Yassin Yagoubi, Jaouad Essanoussi, Mark Meewezen. Bankbezetting: Jeffry Velberg, Ruben Ernst, Sil van Dijk, Stefan Kapteijn.

ONA betrad door een erehaag van ASW spelers (een sportief gebaar) het veld en ging voortvarend van start. Na 4 minuten lag er al een bal in de ASW goal, maar de buitenspel vlag werd (niet voor het laatst) geheven. ONA bleef aanvallen en Mark M scoorde na een vlotte aanval de 0-1. Er kwam wat meer rust in het ONA spel maar het slechte veld  maakte dat leuke combinaties vaak stuk liepen op hobbels en bobbels. Goed om te zien was dat ONA na balverlies, snel de bal terug veroverde en druk bleef zetten. Bij de spaarzame uitvallen  van de snelle spitsen kwam het hoogstens tot slappe voorzetten waar keeper Max geen moeite mee had. Voor rust stond het vizier van onze aanval nog niet op scherp en de rust kwam met een 0-1 voorsprong.

Kennelijk zijn er in de rust goede aanwijzingen gegeven door Syl, want bij de eerste de beste aanval in de tweede helft nam aanvoerder Georgio P het voortouw en schoot genadeloos de 2-0 binnen. Niet veel later rondde Yassin Y een goede combinatie af met de 0-3. Keeper Max dacht laten we het nog even spannend maken en speelde bij een spelhervatting de bal in de voeten van een ASW spits, die het cadeautje gretig accepteerde en Max kansloos liet 1-3. ONA liet zich niet van de wijs brengen.  Jaouad E, doelpunt 99 en 100 van dit seizoen en het was 1-5. De reserve bank werd leeg gewisseld wat betekende dat naast de routiniers Jeffry V en Stefan K, Sil van Dijk en Ruben Ernst voor het eerst in hun voetballeven minuten in ONA 1 maakten, in een competitiewedstrijd!!

Het slotaccoord was voor Keeper MAX. Hij scoorde uit een goed genomen penalty de 6-1. Tussen de bedrijven door viel er nog een rode kaart, die gelukkig geen gevolgen heeft voor het begin van het volgende seizoen, dankzij het begrip van de scheids.

Mike Zielhorst, jarenlang een plechtanker in de ONA verdediging, speelde zijn laatste wedstrijd voor ONA en kreeg een dik verdiende Publiekswissel.

Zo kwam er een eind aan het verblijf van ONA in de kelder van de KNVB.

De hoop is dat we volgend seizoen een nieuwe stap kunnen maken. Er zal hard voor gewerkt moeten worden. Maar dat zijn we bij ONA wel gewend.