2802RZ
GOUDA
tel. 0182-515804

ONA-ASW 6-1

Het was gezellig druk Zaterdag in de Korte Akkeren op het ONA terrein. Na jaren kwam  het altijd strijdbaar Waddinxveen weer eens op bezoek. Nu in de kelder van het amateurvoetbal. Vroeger speelde de strijd zich af in wat hogere regionen. Maar het was een verademing om weer eens een niet zo agressiegeladen ontmoeting  te hebben als de laatste weken. Syl en Chris hadden een nogal gemengde selectie ter beschikking met een hoog gehalte jeugd op de bank. Het leuke was dat de wedstrijd zo liep dat aan het eind van de wedstrijd de gemiddelde leeftijd in het veld behoorlijk gedaald was.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uit Irak afkomstige goede scheidsrechter, die op 40 jarige leeftijd al meer meegemaakt had dan de meesten van ons in twee levens en het fluiten als rustpunt gekozen had in een zeer druk werkbestaan, was er actie.

De eerste klap kwam van ASW. Het klaarblijkelijk nog niet goed heldere linker verdedigingsblok van ONA liet een bal corner lopen, keek slaperig toe en schrok wakker toen de bal langs Mark S in het doel huppelde, 0-1. We speelden net een minuut. ONA was wakker, beschaamd  en ineens gefocust.

Men trok ten aanval. Goed combinerend baande ons team zich een weg door de verdediging van ASW, om het eerste kwartier steeds weer vast te lopen op de beste man van de ploeg, de keeper. Jaouad E, Marc M en Jeroen C. waren bewegelijk en gevaarlijk maar de schoten waren in het begin niet hard genoeg om de keeper kansloos te maken. Na een minuut of 12 was het wel raak. Jaouad E joeg een bal van buiten de 16 in de goal, 1-1. Jaouad was vaak het aanspeelpunt en strooide met passes, Jeroen gaf goede voorzetten van de flanken en Marc veroorzaakte door zijn snelle acties verwarring in het kamp van ASW. Er kwamen veel kansen na vaak mooie combinaties, maar het vizier stond niet goed. Onze middenlinie Jeroen Joeri en Marc waren heer en meester maar we kwamen niet tot scoren. Een doelpunt werd afgekeurd. Het duurde tot de 41ste minuut voor de 2-1 eindelijk viel. Jaouad tekende ervoor.

In de rust was er tevredenheid over het spel maar ontevredenheid over de knikkers. Trainer Syl vond dat er wat meer gescoord had moeten worden.

Hij werd op zijn wenken bediend. Georgio P schoot na een mooi combinatie tegen de binnenkant van de paal en Jaouad  E loopt alert de bal binnen, 3-1. Jeroen C (zo stiekemweg de beste man op het veld zaterdag) scoorde de vierde goal en nam ook de vijfde maar even mee. Het klapstuk was de zesde goal, die op naam kwam van het plechtanker van de verdediging, Joeri T. Het was weer een poosje geleden, maar hem zeer gegund. Meer hoefde niet en de scheids floot af.

We staan aan kop. Twee punten  los. Maar in deze afdeling zegt dit nog niets. Elke volgende wedstrijd is weer een finale. Leuk is dat Syl zijn hele bank mee heeft laten spelen. Dat kweekt ervaring en geeft plezier.