Louay Hamdouni (penalty)
Milan Kroon (penalty)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 4

30 januari 2016 10:00

Vandaag hebben we nummer twee op bezoek en voor iedereen (althans de ouders) is dit “de” test case voor de mannen. Helaas kan Sam niet meespelen vanwege zijn benauwdheid en gelukkig was Selma van F2 bereid om haar verdedigingskwaliteiten in de strijd te gooien tegen Groeneweg. Altijd fijn om haar erbij te hebben en de jongens kennen haar goed vanuit F3.

De begin minuten zijn wat weifelend en is ONA F1 wat zoekend maar gelukkig duurt dit niet te lang en een mooie aanval met goed overspel wordt door Louay perfect afgerond en is het 1-0. Super en een lekker begin (vindt Sam ook die mee leeft vanaf de bank door het wedstrijdverslag via de app te volgen) Na deze vroege 1-0 gaat het spel op en neer en zijn ze aardig aan elkaar gewaagd en gaan een paar goede aanval pogingen door Dustin en Chiel verloren door het goede verdedigen van Groeneweg. Maar ook Groeneweg laat zien dat het niet voor niets tweede staat en doordat Boaz nog net de bal van de lijn haalt blijf de voorsprong gehandhaafd. De jongens moeten hard werken maar met de 1-0 voorsprong gaan we de rust in. Na de rust gaan de jongens vol goede moed verder en ziet Dustin een rebound van zijn hoekschop in het zijnet belanden, zonde. Ook Thijs wordt bij de les gehouden, maar dit keer niet door de tegenstander maar door Boaz die een bal lekker terug speelt, maar zodanig dat Thijs er een echte redding van moet maken om het niet 1-1 te laten worden ??

ONA dringt aan en een mooie aanval levert helaas niet de 2-0 op daar een rebound van Louay helaas net voorlangs gaat…… volgende kans dan wel …….  Driemaal scheepsrecht??

Zo gaat het spel op en neer met aan beide kanten goede kansen en keepers die hun doel leeg houden. Zo komt het einde toch een beetje in zicht en is het spannend. Gelukkig hebben we Milan in het team die zijn taak als centrale verdediger echt super uitvoert en in deze fase samen met Selma en Roel een onneembare verdedigingslijn vormen. Dan vlak voor het einde maakt Chiel het verlossende doelpunt door een bal die terugkaatste van de doelpaal halverwege het veld, staat mooi mee te nemen - een verdediger uit te kappen en de bal het doel in te schieten. En zo blijft de voorsprong op nummer twee 6 punten maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Op naar volgende week naar Olympia waar de jongens hun 10e wedstrijd gaan spelen …… en nog steeds geen verlies punten te hebben geïncasseerd. Het blijft spannend op deze manier.