1 - 2

ONA JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 4

12 maart 2016 8:30

Na de afgelasting van vorige week en de vakantie daarvoor is het toch wel weer even geleden dat we langs de lijn stonden. Net als bij de laatste wedstrijd werd er vroeg begonnen (08:30) en was het een mooie heldere koude (al was het in het zonnetje erg lekker) ochtend. Het veld bij Xerxes was nog wit en licht bevroren en kennelijk dachten de jongens van F1 dan moet je voorzichtig beginnen anders ….. De jongens van Xerxes dachten daar duidelijk anders over, al voor de aftrap hadden ze met een yell laten weten dat ze voor de overwinning gingen en dat lieten ze zien. De bal werd fel achterna gezeten en dat resulteerde erin dat ze al snel voor het doel van onze keeper Thijs gevaarlijk werden. De bal caramboleerde na drie schoten uiteindelijk hoog over en kwam ONA F1 hier goed weg.

Maar onze jongens wisten ook het doel van Xerxes te vinden alleen de bal wilde er niet in

Beide ploegen hadden soms moeite met het lastig te bespelen veld en het spel ging op en neer, maar als trouwe toeschouwers hadden we wel de indruk dat de jongens het een beetje lieten lopen en er niet vol voorgingen. En ja als de tegenstander wel er vol voor gaat, dan dwing je wat af en zo gebeurd het onvermijdelijke en wordt 1-0 voor Xerxes via een prima schot.

ONA F1 zoekt het doel van Xerxes wel op en al zijn ze er een paar keer dichtbij, de bal gaat er niet in en zo gaan de jongens met een 1-0 achterstand de rust in. Dat is lang geleden …… ben benieuwd wat de trainers in de kleedkamer gaan zeggen …….

Na de rust gaat het spel op en neer, maar zoals al eerder gezien, het begin van een tweede helft levert meestal wel een doelpunt voor ONA op. En ja zo ook nu na 3 minuten is daar ineens de swung van ONA F1 er weer en levert goed overspel een mooie aanval op en een mooi doelpunt van Sam. Yes, 1-1 en de aansluiting is er!!

Hierna houden beide ploegen het spannend en is het weer Sam die ONA F1 nu op voorsprong zet en de 1-2 maakt. Gaan ze het dan weer doen en winnen ….. Xerxes blijft het doel van Thijs opzoeken en blijven gevaarlijk, maar er wordt met man en macht met succes verdedigd.

Toch zijn de aanvallers Chiel –Sam en Louey ook veelvuldig voor het doel van Xerxes te vinden wat helaas geen doelpunten oplevert maar wel een paar corners.

Het blijft spannend en iedereen w(sm)acht op het eindsignaal van de scheids …. Yes daar het fluitsignaal en nemen de mannen, misschien niet met het beste voetbal en met de meeste inzet, toch weer de drie punten mee naar Gouda en zijn ze sinds het begin van de competitie nog steeds ongeslagen!!