Sam Jonker (penalty)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 4

16 april 2016 10:00

Op een koude lenteochtend

Een week na de eerste verloren wedstrijd van dit seizoen, maar vooral na dat het kampioenschap echt binnen was, gaan we van start tegen CVC Reeuwijk F1. Hoe zal het gaan, vorige week zaten de mannen, op zijn zachts gezegd, slecht in de wedstrijd en ging XerxesDZB er terecht met de winst vandoor. Vandaag kunnen de mannen laten zien dat het een eenmalige misser was. Reeuwijk trapt af en het spel van ONA ziet er al “frisser” uit dan vorige week, ook voor de aanwezige toeschouwers is het frisser, welke weer in grote getalen aanwezig zijn ??. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat de toeschouwers een klein beetje onder valse voorwendselen naar het veld zijn gelokt, dit omdat er gemeld was dat de vaste reporter, die normaal gesproken de thuisblijvers op de hoogte houdt via de WhatsApp, er vandaag niet zou zijn. Gelukkig kon hij er toch bij zijn, bleek later. ?? ??.  Zo krijg je wel de toeschouwers langs de lijn. Afijn terug naar de wedstrijd, ONA F1 gaat lekker van start en heeft er duidelijk zin in en zijn veelvuldig op de helft van Reeuwijk te vinden. Maar onderschat Reeuwijk niet want ze delen toch wel weer speldenprikjes uit, net zoals in de thuiswedstrijd. Maar het spel speelt zich toch voornamelijk op de helft van Reeuwijk af en Milan laat weer eens zien dat hij een goed schot in de benen heeft, helaas geen doelpunt. Hierna moet Dustin als verdediger samen met Milan aan de bak en na de bal veroverd te hebben wordt gelijk de aanval via Roel opgezet die op zijn beurt Chiel goed aanspeelt waarna Chiel een lekker schot produceert die maar net naast gaat. Hierna volgen nog twee soepel lopende aanvallen, maar …… een doelpunt levert het niet op ….. ze willen er niet in. En dan ineens is er toch weer een goede aanval van Reeuwijk, maar gelukkig hebben we Thijs op doel en hij weet weer op mooie wijze zijn doel leeg te houden. Zo gaat het spel op en neer met nog steeds ONA F1 wat vaker op de helft van Reeuwijk, maar de aanvallen leveren geen doelpunten op mede door de keeper van Reeuwijk.  Nadat de toeschouwers toch wel wat ongeduldig worden door het spervuur van aanvallen en schoten op het doel van Reeuwijk, die er maar niet in gaan is er dan eindelijk de verlossende 1-0 door Boaz die de bal lekker inschiet. Daarna weet Dustin de bal nog lekker weg te koppen na een vrijetrap van Reeuwijk en wordt de eerste helft afgesloten door een mooi schot van Dustin die helaas weer ….. net overgaat.

Na de rust heeft Thijs het keepers shirt geruild met Dustin gaan we weer van start en zijn we benieuwd hoe de mannen verder gaan. Als Chiel een mooie aanval in zet en door een verdediger licht gehaakt wordt geeft de scheids een vrijeschop rechts vanaf het doel. Thijs mag hem nemen en iedereen verwacht dat hij hem voor geeft ….. maar de bal krult met een heel klein beetje hulp van de wind prachtig in de linker boven hoek en is het 2-0. Thijs super blij want het is zijn eerste doelpunt gescoord bij F1!!!! Hierna gaat het spel net als in de eerste helft op en neer en gaan vele kansen gecreëerd door zowel Boaz als Milan als Thijs en Chiel er (weer) niet in. Dustin heeft het niet heel erg druk, maar laat bij de keren dat het nodig is, zien dat keepen ook wel zijn ding is.  Dan fluit de scheids af en is de buit binnen. Top gedaan. Helaas geen speler van de week daar de bekers niet meer in de tas zaten, wie oh wie weet waar de bekers zijn???