ONA JO9-1

Sam Jonker (penalty)

F-pupillen zaterdag, F1, 2e klasse 4

14 mei 2016 9:45

En daar zijn we dan aangekomen in het altijd mooie Oudewater voor de laatste wedstrijd tegen UNIO F1. Het is een beetje vreemde ochtend, de wedstrijd tegen UNIO is de enige wedstrijd die er bij Unio gespeeld wordt, op een training van kabouters na, en verder de laatste wedstrijd van deze competitie. De vele mee gereisde fans zoeken het zonnetje op om de wat tegenvallende temperatuur iets te compenseren en zien dat ONA F1 mag aftrappen. Beide team...s zoeken gelijk de aanval en Thijs mag gelijk aan de bak en weet weer via een mooie redding zijn doel leeg te houden. Zo gaat het spel lekker op en neer en wordt er lekker gespeeld, niks mis mee om zo in het zonnetje naar deze wedstrijd te kijken en de trouwe schare luisteraars op de hoogte te houden via de whatsapp. Unio begint het spel nu wat meer te dicteren en de mannen zijn even meer aan het verdedigen dan aan het aanvallen. Zo gaan we niet winnen. Toch is het ONA die op voorsprong komt doordat bij een van de spaarzame aanvallen een speler van UNIO tot grote frustratie de bal in eigen doel werkt en zo is het 0-1. Hierna begint de wedstrijd bij de mannen wat te leven wat mede veroorzaakt wordt door Boaz weer verschillende acties maakt en als een wervelwind over het veld gaat. Boaz blijft even het middelpunt nadat hij in botsing was gekomen met een speler van UNIO en een pijnlijke knie lijkt te hebben. Maar de pijnlijke knie lijkt alweer snel vergeten als Boaz lekker aan het verdedigen is en daarna via een goede aanval een mooie voorzet geeft aan Dustin die het goed afmaakt en dus de 0-2 maakt. We zien dan eindelijk weer een aanvallend ONA en een vrij trap van Milan gaat maar net over en een schot van Chiel mist kracht en is geen probleem voor de keeper van UNIO. Dan is het toch UNIO die vlak voor rust via een mooie aanval op 1-2 komt door een goede uitkap actie op Thijs van de gevaarlijke spits van UNIO. En zo gaan we met 1-2 de rust in. Na de rust gaat ONA goed van start en Dustin rond een lekkere aanval goed af en is het zomaar weer 1-3. Maar UNIO zoekt ook goed de aanval op en een mooi schot in de hoek levert de 2-3 voor UNIO op. Beide ploegen gaan ervoor en doen niet voor elkaar onder en speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld.  Kansen van Dustin, Chiel, Sam en Roel leveren helaas geen doelpunten op mede door het goede verdedigen van UNIO. Ook UNIO blijft kansen creëren en zo blijft het spannend en duurt het lang voordat de scheids affluit ??. Maar dan is daar het fluitsignaal en wordt dit seizoen winnend afgesloten!!! Top gedaan mannen ik/we zijn trots op hoe jullie gespeeld hebben en een mooi team zijn. TOP!!

Een hartelijke en sportieve groet van de razende reporter.