ONA 1 – MSV ’19 1: 2-2 (Van teleurstelling, via angst, naar opluchting en vreugde naar ontgoocheling en uiteindelijk berusting)

2 - 2

MSV 19 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

23 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Westhoff, R.

Het was niet geweldig wat ONA zondagmiddag liet zien in de sfeervolle volle eigen arena. Het strijdplan was helder. We zouden MSV vastzetten op eigen helft en dwingen tot het geven van lange ballen. Onze verdediging zou die met scherp verdedigen, neutraliseren en we zouden rustig opbouwend, verzorgd gaan aanvallen en dan zouden de kansen voor de balvaardige voorhoede wel komen. Theo zei: “Als MSV hetzelfde probeert, krijgen we voor ruimte en benutten we die door wat sneller de aanval te bereiken. Denk eraan, de tweede bal wordt cruciaal.

De wedstrijd begon in een feestelijke sfeer. Toen de elftallen de trap afkwamen liepen ze door een haag van fakkels. Er klonken wat beschaafde knallen en Bengaals vuur (MSV!) verhoogde de sfeer. De goede, niet kinderachtige scheidsrechter, liet het rustig gebeuren en floot toen de wolken verdwenen waren voor het begin van deze topper.

ONA start volgens plan, maar ontdekt al snel dat MSV een ploeg is die ergens voor komt. Fel op de bal, veel lopende spelers, veel snelheid en wars van subtiele tikjes, maar snel de weg naar het doel zoekend en verdedigend niet bang om een bal buiten de lijnen te werken. De ONA-mannen verliezen nogal veel duels en geven hier en daar weer te veel ruimte. De eerste kans en echt een 100% kans krijgt ONA. Youssef Z speelt Jaouad E aan (deze wedstrijd in de spits spelend) Jaouad krijgt geheel tegen zijn gewoonte ruzie met de bal, komt wel op driemeter van de keeper vrij, maar mist de kans. Dit was voorlopig het enige wapenfeit van ONA. MSV neemt het spel in handen en wordt, geholpen door veel balverlies van ONA, baas op het veld. Keeper Erik lost wat probleempjes op, maar de druk wordt groter. De probleempjes groeien uit tot problemen en tijdens een scrimmage voor het doel wordt de bal een paar keer van richting veranderd, stuit tegen de voet van Khalid K en verdwijnt achter Erik in het doel. Een rommelige goal, die telt:  0-1. Daar hadden we in de voorbereiding geen rekening mee gehouden. De klap kwam hard aan bij de ploeg. Het zou toch niet weer zou gaan als vorige week?

ONA probeert het spel te verplaatsen, maar het gaat moeizaam. Het enige wat voor rust nog te vermelden valt, is een schitterende aanval over tien schijven met Soufian Ch in de hoofdrol, die in schoonheid sterft en een gevaarlijke vrije trap oplevert. Erik redt weer op zijn bekende wijze. MSV is en blijft sterker. Er moet wat gebeuren. Na de rust.

Theo grijpt in. Jaouad el J, niet gelukkig spelend, wordt vervangen door Chris L (De veteraan moet oorlog maken). Youssef gaat terug naar het middenveld. Richard K gaat ter versterking van de balans naar de voorstoppersplaats en vervangt Mitch D die overigens goed werk verrichtte als bewaker van de gevaarlijke en snelle spits van MSV (maar Richard is nu eenmaal sterker in de passing.). Mike D die na z’n meniscusoperatie voor het eerst op de bank zat, kwam er bij op het middenveld, om de duelkracht te vergroten. Verder wordt er door Theo gehamerd op concentratie en direct spel.

Na rust is de wedstrijd na een minuut bijna gespeeld. De bal komt voor de ONA goal, Syl denkt Erik pakt hem en Erik dacht, die werkt Syl wel weg. MSV heeft hem voor het inblazen, maar blaast naast.

Op de bank dreigt de berusting toe te slaan. Dat gaat niet goed zo. In het veld begint men te beseffen dat er nu echt wat moet gebeuren. Khalid K, verdedigend al goed, gaat zich wat meer met aanvallen bemoeien en langzamerhand verplaatst het spel zich naar de ONA kant. We worden gevaarlijker. Na 25 minuten (terwijl Mark M zich, na een seizoen vol ellende weer fit, aan het opwarmen is voor een mogelijk wonder), speelt Youssef Jaouad aan, die om zijn tegenstander draait . Een schot in de hoek is te machtig voor de keeper: 1-1 en de wereld ziet er ineens heel anders uit. ONA gaat druk zetten. De ene aanval volgt op de andere. Maik verovert de bal geeft hem aan Jaoud die zich langs twee tegenstanders werkt en op het doel schiet. De keeper stopt de bal half, Jeffrey schiet de bal tegen de paal, de bal stuit weer af en Youssef scoort: 1-2 . Dolle vreugde. Zou het toch lukken? MSV herpakte zich en trok manmoedig ten aanval. De tijd drong en er was nog een zestal minuten te spelen. Khalid kreeg kramp en werd vervangen door Maurits G. Twee minuten voor tijd een corner voor MSV. Keeper mee naar voren. Wild west in het strafschop gebied. De scheids zag dat Erik binnen het vijf meter gebied door twee man gemaltraiteerd werd en keurde de goal af. Opluchting. Een minuut voor tijd weer een corner. De scheids verkiest om op de kop van de 16 te blijven en gaat niet naar de achterlijn. Hij ziet niet dat Erik weer door twee man onterecht aangepakt wordt en keurt de gemaakte goal nu wel goed: 2-2. Zuur, zeer zuur. Maar als we reëel zijn moeten we zeggen dat het een terechte uitslag was, gezien het wedstrijdbeeld. Ik vond MSV deze keer echt beter spelen dan ONA. Gelukkig dat we dan nog altijd dat beetje individuele klasse in de ploeg hebben om een resultaat te behalen. We hebben het nog steeds in eigen hand. Drie keer winnen is genoeg. We hebben, nu Damian van V weer aan de poort klopt weer een volledige selectie. Laten we wel wedstrijd voor wedstrijd denken. De selectie wil echt wel, maar een beetje meer vorm zou wel lekker zijn.