Gouderak-ONA 2-3 Tragische voorstelling van de kaskraker “Gejaagd door de Wind”.

Gouderak 1 (zon)

2 - 3

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

30 april 2017 14:00

Scheidsrechter

Paassen, R.C.M. van

Ondanks de opvallend positieve voorspellingen in de glazen Bol op facebook, was Uw verslaggever er niet echt gerust op.

De uitwedsrrijden van ONA tegen Gouderak staan niet met gouden letters in mijn herinnering geschreven. Aardige mensen .daar niet van. Maar een veld dat veel weg geeft van een knollentuin ,waar het altijd waait. Een technisch arme, maar aan vechtlust rijke ploeg, die niet bang is om lange halen gauw thuis te spelen. Een speelwijze die ONA niet echt ligt.

Als je dan ook nog de vorm van de eerste helft van het seizoen volledig kwijt bent wordt elke wedstrijd moeilijk.

We waren wel vol goede moed. Twee keer waren we er tegen de top met een blauw remiseoog vanaf gekomen. Nu , op bezoek in de onderste regionen zou het wel gemakkelijker gaan .Trainer Theo had enkele spelers met pijntjes, die niet hadden getraind ,op de bank gezet, maar wel gekozen voor  veel aanvalspotentie We zouden geen ruimte geven, scherp zijn op de tweede bal en onze eigen man scherp bewaken. Het begon conform het strijdplan. Na twee minuten passeerde Jaouad el J zijn directe tegenstander een plaatste de bal op tempo in de doelmond. Jeffry H die met Jaouad geruild had en links achter spitsen speelde was meegeslopen en kopte fraai in. 0-1. Betere start kan je niet maken. En de bank neigde tot achteroverleunen. Helaas deed de ploeg dat ook. De passing werd slordiger de een wilde in de zone spelen en overnemen, de ander hield zich aan de opdracht eigen man eerst en er ontstond een chaotisch wedstrijd beeld met veel tegen elkaar schreeuwende ONA spelers. Gouderak dacht : “Hier valt misschien wat te halen” en ging nog harder werken. De twee goede voetballers in de ploeg 10 en 7 wisselden steeds slim van positie en er vielen soms gaten en ze kregen kansen. ONA kreeg er ook een stuk of vijf maar was slordig in de afwerking.

Het kon dus niet goed blijven gaan en na ruim een half uur was het na een snelle aanval 1=1.Werkers winnen altijd van praters en  ONA kwam hier en daar onder druk te staan .De scheidsrechter had een eigen visie op wat een overtreding was en wat buitenspel betekende en dat maakte de wedstrijd niet overzichtelijker. De wind was vooral baas op het veld. ONA dacht dat men bij de vele ingooien de bal het best naar een tegenstander kon gooien. Om voor de tweede bal te gaan ? Het kon toch geen onkunde zijn. De wedstrijd woei naar de rust met 1-1.

Het was heel stil in de kleedkamer van ONA. Trainer Theo legde nog eens uit dat je onder deze omstandigheden beter je eigen man kon houden dan zo nodig overnemen en zei dat ONA , met een veel betere basistechniek dat Gouderak beter met de tegenwind zou kunnen omgaan en dat we als we de kop er bij  hielden nog ruim kon winnen.

Na rust eerst het ONA momentje met dit keer Syl ( die zijn dag niet had) in de negatieve- en doelman Erik in de positieve hoofdrol. Daarna pakte de ploeg het goed op. We kregen weer kansen. Theo besloot tot aanvallend wisselen. Mitch D ging er af. Richard K die sterk speelde vandaag ( een scherp schot op de goal voor rust had een beter lot verdiend) ging voor de balans terug naar de verdediging en Chris L ging linksbuiten spelen. Een andere uitblinker vandaag Jaouad el J zakte naar het middenveld. Damian van V na maanden van blessureleed voor het eerst weer eens in de basis, kreeg last van zijn hamstring rechts en werd vervangen door de niet heel okselfrisse Khalid K.

Na vijf minuten betaalde de aanvallende tactiek zich uit .na een combinatie met Jaouad el J en Youssef Z werd Chris in de 16 meter onderuitgehaald. Jaouad E benutte rustig de penalty. 1-2 Toen het na tien minuten na een snelle combinatie tussen Jaouad el J Jeffry en Soufian CH via een droog schot van Soufian 1-3 werd leek de wedstrijd gepeeld. De hard werkende Yeffry kreeg via Youssef nog een 100% kans .Khalid bracht meer aanvallende impulsen. Maar het liep even anders. Een bal waaide voor het doel van Erik en kon zomaar vrij ingekopt worden . 2-3 het was een kwartier voor tijd en Gouderak zag mogelijkheden. Yheo haalde de uitgepeelde Jeffry uit het veld schoof Maurits , die als rechtsback gespeeld had naar zijn vertrouwde positie op het middenveld en met Maik Z in de ploeg had Ona de vertrouwde verdediging weer. Je zou zeggen ONA speelt het rustig uit.Gaat combineren, houdt de bal in de ploeg en prikt er nog eentje in. Niets van dit alles. ONA begon net als Gouderak al de hele wedstirjd met een potje vuurspijlen de lucht inschieten, die alle kanten en vaak ook de verkeerde op waaiden.. Het was tenenkrommend slecht het laatste kwartier. Maar het bleef 2-3.

De punten zijn binnen. De concurrentie won ook .Nog twee wedstrijden te gaan. Het lijkt dit seizoen een beetje op  het oude gezegde uit de tijd van de Zondvloed. “Al voortkruipende bereikte ook de slak de ark”en kwam in veiligheid. Ik hoop dat we ons in de laatste twee wedstrijden weer eens als kampioenskandidaat gaan gedragen. Dinsdagavond begint de voorbereiding om acht uur mannen Reken daar maar vast op.

Overigens .Er waren weer veel ONA mensen, die de lange busreis naar Gouderak ondernomen hadden om de wedstrijd te zien Dank aan de sponsor.