CVV Zwervers 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse D

18 februari 2018 14:00

ONA-Zwervers 1-2 (De geschiedenis herhaalt zich. Jammer genoeg dit keer)

Wat een geweldige wedstrijd zagen we zondag aan de Walvisstraat in de Goudse Korte Akkeren. Een voetbalgevecht op leven en dood tussen ONA dat de koppositie wilde veroveren en De Zwervers, die niet van plan waren hem af te staan.

Beide ploegen waren niet compleet. De Zwervers misten een viertal basisspelers en  bij ONA waren er om diverse redenen ook vier niet van de partij. Aanvoerder Syl H, architect van het elftal middenvelder Soufian Ch, en de beide spitsen Jaouad E en Robin P. De as van het elftal was niet inzetbaar. Natuurlijk hebben we een goede selectie maar ergens mis je wel wat met deze mannen.

Toch stond er zondag een goede ploeg aan de start en de verwachtingen van de staf waren groot.

En terecht. Want is er gestreden van de eerste tot de laatste minuut. Wat was het enthousiasme rond het veld groot. Wat waren er veel toeschouwers. Wat was het een sfeervolle wedstrijd waarin uitgedeeld en geïncasseerd werd , zonder dat het uit de hand liep. Wat was het jammer dat de scheidsrechter niet zijn gelukkigste dag had. Een gelijkspel had iedereen kunnen accepteren. Maar het liep anders.

Het strijdplan bij ONA was niet aangepast aan de tegenstander. Vastzetten, dwingen tot de lange bal. Zorgvuldig verdedigen. De ruimte achter de verdediging van de tegenstander benutten, het hele veld gebruiken en in de opbouw en geen onnozele afspeelfouten maken. De Zwervers speelden meer vanuit de verdediging dan anders. Ze speelden met twee spitsen in plaats van de gewoonlijke drie en gokten op de snelheid voorin.

De binnenkomst van de gladiatoren was spectaculair. Knetterend vuurwerk nam bezit van het veld. Vuurpijlen schoten omhoog, rookwolken alom. De strijders vonden hun weg naar de middenstip. De trend was gezet.

Van het eerste fluitsignaal af was er strijd. De Zwervers kwamen tot een paar niet gevaarlijke schoten ,meestal van afstand. Voor  keeper Erik niets aan de hand. ONA forceerde een drietal corners maar het stond wit van de verdedigers in en rond de zestien. Toch werd ook ONA niet erg gevaarlijk.

Aanvallen liepen vaak vast in de trechter van verdedigers voor de goal en het spel langs de vleugels was vaak slordig. Wel waren er een paar fraaie aanvallen, maar de schoten die eruit kwamen waren niet geweldig. Uit het niets ontstond er plotseling een doelpunt. Chalid K, zette een aanval op over rechts .Er werd een afspeelfout gemaakt . Weer zo n te zacht tikje in de breedte. ( Heel het elftal in voorwaartse beweging) in twee passes was de bal voor de goal . Grens Roy zag, evenals wij buitenspel en stak de vlag op. De scheids liet hem staan en De Zwervers hadden hun voorsprong Onhoudbare bal voor Erik. 0-1 voor De Zwervers.

Dat stond bij ONA niet in de planning. Even was er paniek, maar de ploeg pakte het fantastisch op. Mike D ,nu voorstopper, smoorde elke aanval in de kiem.. Was de baas in de lucht en hield met Joeri T, (wat een zuivere passes over afstand) De  Zwervers ver van de goal. CHalid hield  de  linke linkerspits ( ging wel erg gemakkelijk liggen) met wisselend succes in de gaten. En Mike knokte voor elke meter. De aanval zette er nog een tandje bij. Revo J (vrijwel onpasseerbaar op het middenveld, kopte na een aanval over veel schijven uit een voorzet van Jaouad el J over.(Jaouad  kon in de eerste helft niet goed uit de voeten op het bevroren en gladde stuk veld voor de tribune.

Maar in de tweede helft liet hij zien waar hij toe in staat is) Rogilio S  loste twee gevaarlijke schoten. Mark M en Jeffry H  knapten veel vuil werk op. Corner volgde op corner. De zeer degelijk spelende verdedigers  van De  Zwervers, gooiden zich voor elke bal en hielden ons vrijwel geheel uit de zestien. Twee vrije trappen  op het randje van het strafschopgebied  werden hen op slag van rust fataal. Een ging er over, maar in de tweede legde Jeffry al het venijn dat hij in de lange scoringsloze periode van dit seizoen verzameld had . De bal sloeg in als een granaat en het was 1-1. Wat was hij blij. Eindelijk was de ban gebroken. Kort daarna was het rust.

Overleg  bij de thee. We gingen geen genoegen nemen met een punt. Geen domme dingen doen Jeffrey wat dichter achter de spitsen. Niet in gaan zakken. We speelden naar de kantine toe en daar stond ons geweldige publiek.

Theo zette  joker in door  de technisch begaafde, wat onvoorspelbare aanvaller uit het tweede, Ali el K in het veld te brengen. Mark maakte plaats voor hem. ( Ali speelde goed). Het leuke was dat de trainer van De Zwervers ook naar winst zocht. Hij ging weer met drie spitsen spelen. Mooier werd de wedstrijd er niet op. De toch wat meer ervaren spelers van de tegenstander trapten in moeilijke situaties de bal zonder pardon over de lijnen. De meer technische ONA spelers houden daar niet zou van. Dat pakt soms niet goed uit.

De spanning was groot.  ONA viel aan. Soms wat chaotisch, maar toch. Anouar Ch trok even alle registers open en gaf de ene goed bal naar de andere. Jaouad el J werd in vrije positie gebracht en schoot schitterend in .De keeper redde.  Rogilio en Jeffry kwamen ook nog tot vuuwerk maar het wou niet lukken.

En zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant. Erik had alleen paar verre schoten onschadelijk gemaakt . Maar nu werd er een bal in de ruimte gespeeld en doorgegeven aan de linkse linkmichel  11. Deze zeer technische speler nam de bal met de hak mee ( een beetje geluk ,maar toch geweldig. Chalid moest draaien. Speelde de bal en de tegenstander viel spectaculair over het nakomend been. De scheids dacht nu is het genoeg , die arme jongen is al meer gevallen en de bal werd op de stip gelegd. Geen beslissing in de geest van de wedstrijd . Erik kon dit keer de penalty niet keren. 1-2.

ONA ging nog feller in de aanval. Moestafa kwam voor Revo. Nog meer naar voren. Aanval op aanval volgde. ONA was baas. Bal na bal wordt in de zestien gepompt. De Zwervers probeerden het spel dood te maken. Twee minuten voor tijd dacht iedereen . “Toch gelukt “   Jeffry scoorde zijn tweede van de dag. De grens vlagde en de scheids volgde hem nu wel. Een beetje jammer.  Dus het bleef 1-2.

Weer verloren van De Zwervers. Ook nu weer een beetje zure nederlaag.  Het positieve is dat ook in deze samenstelling resultaat geboekt kan worden. De competitie is nog niet afgelopen voor ONA. Als we de rust bewaren en dat is bij ons soms een beetje moeilijk, kunnen er nog leuke dingen gebeuren

Volgende week is er weer een interessante pot bij Moerkapelle. Er zijn nog plaatsen in de bus..