Datum

8 april 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Oliveo- ONA 8-3 (   Het vernederendste resultaat in 20 jaar.  “Hoe zak je door de ondergrond” een drama in twee bedrijven. )

De ONA bus reed naar  Pijnacker ( de geboorteplaats van Hulptrainer Chris L ) om na een serienederlagen en het gelukkige gelijkspel van vorige week,  de eerste stap te zetten naar de laatste strohalm naar de nacompetitie de vierde plaats. Oliveo was de tegenstander. Ze hadden een geode keeper, maar de rest was niet veel zei men.

We zouden het volgens de ONA manier aan pakken. Afjagen . Geen ruimte geven. Dwingen tot het geven van de lange bal. Bij balbezit als het kan een snelle counter (Rogilio !) . Indien niet mogelijk rustig opbouwen via het middenveld. NIET VEEL LOPEN MET DE BAL. Snel en zuiver!! combineren.

Een duidelijk opdracht. We hadden weer veel junioren op de bank en een die startte. Quinten van S de linksback. We misten vijfspelers, maar er stond een op het oog goed elftal.

Het begon allemaal heel redelijk. ONA had de overhand ,combineerde snel ,maar slordig en kreeg kansen.  Na twee minuten stuitte Chalid K al op de echt goede keeper. Na tien minuten kon Jaouad   zich goed vrijspelen, maar de keeper stond weer op de goede plek .OLiveo kwam na een kwartier met de eerste snelle aanval en onze vriendelijke verdediging liet een man zo  doorlopen en scoren 1-0. ONA had direct een antwoord. Anouar Ch zette strak voor een verdediger sloeg de bel weg em Jaouad E scoorde beheerst uit een door de goede Goudse scheidsrechter ( hij floot voortreffelijk) gegeven penalty 1- 1..ONA nam het spel in handen en aanval op aanval volgde. Helaas was de eindpass meestal te  slordig  maar de beid Jaouads hadden best mogen scoren. Gelukkig bracht  Jeffry H ( die werkte   als een paard ) met een schitterende diepte pass Rogilio S in kansrijke positie. Rogilio speelde zich goed vrij en scoorde met een hard schot 1-2. We speelden een half uur en het leek erop dat we door zouden kunnen drukken. De kansen kwamen, maar er volgden geen goals meer van ONA.

Oliveo dacht dan wij maar. Een snelle aanval ons verdedigende centrum zat er weer eens naast. Er volgde een goed schot op de lat en de terugkaatsende bal werd door een ongemoeid gelaten aanvaller ingeschoten 2-2. We speelden veertig minuten.  In de 44 ste minuut werd de weg weer een keer vrijgemaakt voor een doorspurtende tegenstander en  de bal kwam via een hand op de stip. Erik ging naar de goede hoek maar de bal was te hard 3-2 .Rust.

Een verbijsterd ONA vond zichzelf terug in de kleedkamer. Onbegrip alom. Hoe kon dit gebeuren. Dat moest in de tweede helft even recht gezet worden. Wij waren toch veel beter

Nou dat hebben in de tweede helft gezien. Onsamenhangend trok ONA ten aanval. Kleine plukjes spelers probeerden steeds  dezelfde mensen te bereiken. Men was vergeten dat Rogilio meedeed. En aanvallers en middenvelders probeerden ieder voor zich een paar mannetjes uit te spelen en raakten de bal kwijt of plaatsten hem op een andere doe het zelver. Over rugdekking werd niet gedacht.  Het veroveren van de tweede bal stond niet op het programma . Elke speler van Oliveo die over de middellijn kwam mocht een paar man passeren en naar een andere vrijgelaten speler plaatsen. De 5-2 kon niet uitblijven en kwam ook snel .Trainer Theo bracht  junior Mitch S in het veld voor de in de tweede helft heel ongelukkig spelende Chalid. We gingen naar een op een achterin. Een kleine opleving volgde . Anouar zag eindelijk weer eens een rush lukken ,gaf een harde assist van rechts en Jaouad E kopte steenhard in. Als we een minuut later de bal niet over maar ingeschoten hadden had ik het nog niet geweten .We hadden nog twintig minuten te gaan. Maar de bal ging over. Didier Klip kwam voor de moegestreden Quinten.. Oliveo begon er steeds meer in te geloven. Erik redde eerst nog drie keer in 40 seconden, maar toen was het echt over en na een afschuwelijke fout werd het 6-3. Het was beschamend om te zien hoe een machteloos ONA zich verder liet slachten. Het werd nog 7-3 en 8-3 voor dat de scheidsrechter een einde aan de marteling maakte

Een  treurige wanvertoning van een groep spelers, die na een redelijke eerste helft volledig door het ijs zakten. Het lag niet aan de meespelende junioren en de  mensen die normaliter wat minder in de basis staan. Juist de gevestigde spelers lieten het afweten. Als we het zo goed begonnen seizoen  nog een beetje kleur willen geven is goede wil onvoldoende. Ik denk dat het  er om gaat  de hele potentie van het elftal te gebruiken en vertrouwen te hebben in elkaars capaciteiten. Een TEAM kan wedstrijden winnen. Een verzameling individuen niet.

De terugreis in de bus was echt niet fijn

Pijnacker bracht ons ondanks Chris alleen maar pijn

Dinsdag  de kans om het goede ritme te zoeken bij de wedstrijd om de Rijnmond cup tegen Alexandria, Er is een prijsje te verdienen.  Er intussen denken hoe je het beter kan doen voor je team. Dat kan nog best moeilijk zijn.