3 - 1

2e klasse C

7 april 2019 14:00

Altior-ONA 3-1

Vandaag zou het gebeuren. Het kon niet erger worden dan vorige week, toen een gewonnen wedstrijd in een kleine drie minuten verloren werd. Het elftal was bijna op volle oorlogssterkte, de tegenstander was niet geweldig en er was een rekening te vereffenen, na de poging van Altior om ONA een oor aan te naaien. Motivatie voldoende.

De busreis voerde ons naar Langeraar. We reden door het dorp heen en kwamen via een groot aantal huizen in aanbouw op een eenzaam, midden in de weilanden gelegen, voetbalcomplex.

Het leek alsof het een soort leprakolonie was, door sporthaters uit de gemeenschap gebannen. Het zal wel het toekomstig hart van een satellietdorp van Langeraar moeten worden. Je kreeg zo’n Donk in de regen gevoel. De zon maakte het er nog net leefbaar.

De wedstrijd zou het er dan wel aangenamer maken, dachten we optimistisch. Maar dat was minder waar. Altior bracht een team in het veld, van het type, alle middelen zijn geoorloofd als je wilt winnen. Komt de bal dicht bij je goal dan verzamel je je in het strafschopgebied en als je de bal met verre trappen aan de andere kant gebracht dan schiet je op de goal, als je een gaatje ziet.

ONA stelde daar een technisch superieur, waar mogelijk, kappend, draaiend en tikkend team tegenover, dat graag de acties verbaal begeleidt.

Als je dan een scheidsrechter toegewezen krijgt, die een matig gezichtsvermogen heeft, een heel goed gehoor, de gevoeligheid van een prima donna en een onzekere structuur, kun je onheil verwachten.

Nu dat was ook zo. Zeker is dat de nederlaag van ONA niet alleen aan te scheidsrechter te verwijten viel (wij hadden ze moeten maken), maar het droeg wel bij aan een vervelende sfeer in het veld. Het contrast met de uitstekend scheids vorige week (een zeer pijnlijk verlies ook toen) was groot.

DE WEDSTRIJD in vogelvlucht.

Er gebeurde te veel om op e noemen. Het begin was rommelig, met wederzijds veel balverlies. ONA werd daarna sterker kreeg een overwicht en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Er werden fraaie combinaties opgezet, vaak op gang gebracht door een verdediger (Anouar Ch!!).

Robin P, Jaouad eL J , Zacharia B, jef V en Georgio P combineerden rond de balvaste slimme hakje en tikjes versturende Mo F in wisselende samenstelling. In de 16, smoorden de aanvallen veelal in een woud van Altior benen en lijven en werd het echt gevaarlijk dan stond er een goede keeper.

Op het moment dat iedereen dacht het eerste doelpunt van ONA moet vallen, werd een uitval van Altior onjuist gestuit en uit de vrije trap kwam na een dekkingsfout een Altior aanvaller vrij en die had maar een kans nodig... 1-0.

Een mokerslag, maar ONA ging door met aanvallen. We noteerden schoten van Robin, Jef, Georgio, en Jaouad. Maar de keeper stond er en men was niet koel genoeg in de afronding. De scheids nam de wonderlijkste beslissingen en de geïrriteerde Robin ontving een niet verdiende kaart en bleef (we kennen hem) in discussie met de leidsman. Hij kreeg dus geen beslissing meer mee.

Tot overmaat van ramp werd erna een Altior corner wat al te elegant uitverdedigd. De bal werd onderschept, een aanvaller kon vrij schieten en het was 2-0. Onbegrijpelijk gezien het spelbeeld maar het was zo.

Linkerverdediger Revo J liep geel op en werd uit voorzorg vervangen door Mike Z, die onmiddellijk ten aanval trok en voor een paar gevaarlijke situaties voor de Altior goal zorgde. De aansluitingstreffer viel helaas niet voor rust.

In de rust spraken de ONA spelers af in de tweede helft te zwijgen, wat de scheidsrechter ook zou doen. Het bleef even rustig. Jaouad speelde zijn tegenstander telkens weer op en liep trap na trap op. De scheids liet de verdediger begaan. Zacharia speelde Robin aan schoot net over. Mike D raakte de lat.

Toen weer een mistrap bij een uitval, de Altior spits speelde een ongedekt blijvende medespeler aan. Die liet Erik kansloos 3-0.

Het leek een genadeslag maar Jaouad kreeg eindelijk na een te grove ingreep in de 16 een penalty mee. Mo benutte hem koel 3-1!

ONA had nog 25 minuten en trok furieus ten aanval. Vijf minuten later werd Jaouad nog een keer gepakt. Een zuivere strafschop dachten vriend en vijand. Maar de scheidrechter durfde kennelijk geen tweede strafschop geven. Het bleef vrij worstelen zonder ingrijpende scheidsrechter in de verdediging.

Robin dacht een bal mee te krijgen en kreeg hem tegen. Een protest en tweede geel is rood. Daar stonden we dan met tien man. Het was in het veld niet te merken. Mike schoof door en het aanvallen ging door. Mo schoot nog eens hard in. Jef en Georgio vuurden ook nog en Mike kopte uit de zoveelste corner net naast. Het mocht gewoon niet. De scheidsrechter strooide met gele kaarten het aantal liep op tot plus minus 16 in totaal (het waren er in totaal 11, red.).

Twee ervan vielen nog vijf minuten voor tijd toen Jaouad, wiens benen bont en blauw waren na de wedstrijd, er in 1 minuut twee kreeg. Hij zei na de zoveelste aanslag tegen de scheids: "U fluit bar slecht", daarvoor kreeg hij een gele kaart. Daarna voegde hij er aan toe ”U kan ook niet tegen kritiek." Die stelling werd direct bewezen, hij kreeg z'n tweede geel en dus rood en mocht inrukken.

Ad rem zijn is bij voetbal niet erg productief dus.

Zeg niet dat er verdedigend niets gebeurde. De niet aflatende aanvalsdruk leidde tot een paar gevaarlijk Altior uitvallen. Joeri en Maik moesten met Erik wonderen verrichten om het ONA te behoeden voor meer rampen.

Het bleef 3-1. Altior was tevreden. ONA teleurgesteld in eigen prestatie en verschrikkelijke wedstrijd leiding.

Een positief ding blijft er in ieder geval over. ONA heeft als TEAM gespeeld. Niemand heeft verzaakt.

We hadden alleen een paar van de vele kansen moeten benutten.

De plooien die er hier en daar waren zijn inmiddels gladgestreken en we gaan als een eenheid verder. Het zal even puzzelen worden na de gele en rode storm maar we gaan eruit komen. En als je dan bij het uitstappen uit de bus een auto op zijn kant ziet liggen na een ongeluk, dan zie je de relativiteit van sportproblemen weer wat duidelijker.

Volgende week een nieuwe wedstrijd. Een nieuwe kans op punten.