18 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

ONA- Teylingen 1-2

Tegenstander Teylingen, wat bleekjes in de competitie gestart, had indruk gemaakt de laatste weken met een 4-0 tegen Foreholte voor de competitie en een bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser Alphense Boys waarin het twintig minuten voor tijd nog met 3-1 voorstond. De wedstrijd werd weliswaar verloren maar het was een mazzeloverwinning voor de Boys van Jansma.

Er zit snelheid en lengte in die ploeg vertelde men. In de bollenstreek weet men de handen uit de mouwen te steken.

ONA was gewaarschuwd.

Trainer Theo gaf de opdracht eerst de kat uit de boom te kijken en daarna meer druk te gaan zetten en Teylingen te dwingen tot het spelen van de lange bal. Bij balbezit zouden we proberen hem in de ploeg te houden en te gaan voetballen. De ruimte gebruiken. Zo nodig via de verdediging opbouwen en de bal laten gaan. Geen zinloze dribbelacties maar snel rondspelen.

Teylingen begon met het bezet houden van de eigen helft. Zo nu en dan werd er een snelle verkenner het ONA gebied in gestuurd. Maar de nadruk lag de eerst 15 minuten op verdedigen. Op de eigen helft mocht ONA rondspelen maar aanvallers die in de buurt van de goal dreigden te komen werden onder druk gezet en door de fysiek sterkere Sassenheimers snel van de bal gezet.

Ons tweede wapen, de tweede bal verovering, was in de kleedkamer achtergebleven, maar we slaagden er wel in redelijk snel weer in balbezit te komen. ONA creëerde een veldoverwicht. Maar er werd teveel met de bal gelopen en de gewenste snelheid kwam er niet in de aanvallen. Het zag er niet onaardig uit soms, maar het zette geen zoden aan de dijk. Tot schoten op het doel kwam het niet.

(tot frustratie van de TV crew, die de keeper van Teylingen voor een special in beeld moest brengen. Opvallend was dat de slordigheden van ONA veel meer gevaar opleverden. Keeper Erik van de L was in een 1 tegen 1 situatie ijzersterk en moest nog meer onverwachts reparatie werk opknappen)

De situatie werd er niet rustiger op, toen Mo F het veld moest verlaten met een kuitblessure. Mo B kwam. Het overwicht bleef tot een minuut of tien voor rust bestaan en werd afgesloten met een schot van Jaouad el J na een combinatie met Anouar CH. Het eerste schot richting doel van ONA in de westrijd!!

Hier was echt sprake van een optisch overwicht van een hard werkende maar rammelende ploeg.
De mannen van Teylingen namen het spel over en de laatste tien minuten van de eerste helft werden gevaarlijke voor de thuisploeg. Erik redde maar weer eens bij een 100% kans en Revo J (ditmaal voorstopper) redde de meubelen met een sliding op een razendsnelle aanvaller, die in het geweld werd geveld, ten koste van een donkergele kaart. De scheidsrechter, die goed en rechtvaardig floot, had hier ook anders kunnen beslissen, maar koos een goed te verdedigen oplossing.

ONA haalde onbeschadigd de rust. In de rust was de stemming in de kleedkamer niet opgewekt. Er ging teveel mis. Theo wees wederom op het gebrek aan balsnelheid en de slordigheid in de passing. Als het zo stroef blijft gaan is een punt thuis houden ook een optie!

De tweede helft begint zoals de eerste geëindigd is, met een Teylingen overwicht. Een corner wordt direct al door de gebruikelijk dekkingsverwarring veel gevaarlijker dan hij begon. Uit een gevaarlijke situatie, ontstaan door in inspeelfout op het middenveld, volgt een gevaarlijk schot net langs de goal.

Kamal B komt voor Revo, (kaart) en Mike D zakt terug. Na een combinatie met Mo B en Anouar lost Jaouad een scherp schot. De keeper redt. Weer een panieksituatie voor onze goal volgt. Erik stopt na een paar angstaanjagende gebeurtenissen de bal op de lijn.

Even later volgt een goede voorzet van Zacharia B (het enige rustige aanspeelpunt bij aanvallen), Jef V duikt uit het niets op in de 16 en kopt rakelings naast. Teylingen bindt even iets in en een combinatie aanval, ingeleid door een diepte passe van Mike Z, van Anouar en Jaouad komt bij Mo B die net over kopt.

Even later is het plotseling wel raak! Een snelle combinatie na sterk verdedigend werk van Quinten, Joeri en Mike, belandt bij Anouar, diens voorzet wordt ingeschoten door de hard werkende Mo B, 1-0.

Een tamelijk onverwachte maar zeer welkome treffer. Zou het dan toch...

Een verdedigende wissel wordt voorbereid. Gergio P moet ons verdedigend aan de winst helpen. Op het moment dat hij daar klaar voor is volgt er weer een zwak moment in de verdediging en de gelijkmaker vliegt erin 1-1.

Dan maar het punt proberen te redden. Georgio komt toch en Zacharia gaat. Als je nu denkt ONA gaat de deur sluiten, heb je het mis. We blijven voor de aanval gaan. Als Kamal in plaats langs de lijn de bal naar voren te spelen, kiest voor een lange bal door het midden, met ongetwijfeld een briljante gedachte, wordt de bal eenvoudig onderschept, razendsnel naar voren geplaatst en onhoudbaar ingeknald ... 1-2.

Dag gelijkspel...

Natuurlijk lukte het niet meer om  nog te scoren in de laatste minuten. De kans op 1-3 was veel groter. Als je zo onnozel met je geluk omspringt als onze ploeg vandaag verdien je echt niets. Teleurstellend en een beetje onthutsend. Ik had onze ploeg slimmer ingeschat.

Een deel van ons thuispubliek had ik ook slimmer ingeschat. De manier waarop een aantal van onze spelers bejegend werden vond ik beschamend. Dat helpt helemaal niet in zo’n moeilijke wedstrijd. Het zal de teleurstelling wel wezen hoop ik.

Nu volgende week naar TAC, de koploper. Willen we mee blijven doen dan moeten we daar maar weer eens een stuntje uithalen. Dat kan dit ONA ook, dat hebben ze al meer bewezen. Wie met de bus meegaat kan het meebeleven.