Vreselijk weer geeft uiteindelijk wel een goed gevoel met een 5-0 overwinning ...

tel. 0182-515804

Op deze regenachtige zaterdag moesten wij spelen tegen de nummer 1 uit een andere eerste klasse poule. Een nieuwe fase waarin wij waren ingeschreven met wat oude bekende ploegen en enkele nieuwe verenigingen.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten. ONA begon goed aan de wedstrijd, probeerde Nieuwerkerk terug te dringen en al snel leverde dat de eerste corner voor ONA op. Nieuwerkerk drong na 10 minuten ook wat aan en een schaakspel begon. Een mooie kans voor ONA waarbij Amine Mo bediende maar de keeper pakte de inzet van Mo.

Aan de andere zijde moest Max handelend optreden na een uitbraak van Nieuwerkerk maar hij deed dit bekwaam. Verder werd het een gezapige eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren met ONA licht in overwicht. Het was rust en de wedstrijd kon alle kanten op dus we waren benieuwd.

De tweede helft begon met een grote kans voor Nieuwerkerk maar de afronding ging naast. Dit was tevens het begin van een offensief voor ONA en dat pakte goed uit. Yassine stoomt op via de linkerkant trekt de bal terug en Amine schuift hem netjes binnen 1- 0.

ONA bleef komen en een mooi schot van Yassine werd door de keeper van Nieuwerkerk gepakt. Even later was het toch raak, een voorzet van Sil werd afgerond door Yassine en de 2 - 0 was een feit. Yassine was nog niet klaar en komt na 20 minuten alleen op de keeper af en dat leverde de 3 - 0 op.
U zou zeggen “... is Nieuwerkerk niet in de kleedkamer gebleven…” maar ik zag ze toch echt achter de bal aanrennen, ze waren er wel maar ze werden overrompeld. Achterin gaf ONA geen krimp en voorin werd er lustig op los gescoord, want ook Luc had nog zin in een goaltje en deze pikte hij ook mee met de 4 - 0.

De wedstrijd was gespeeld, Mo maakte er nog 5 - 0 van en de eerste drie punten waren binnen zoals ik zei in twee verschillende helften maar de eerste drie punten in deze competitie zijn binnen, dit smaakt naar meer!