ONA 1 – Ammerstol 1: 3-1 Wel gewonnen, maar niet genoten.

Mannen zondag, 1, 3e klasse C

5 februari 2017 14:00

Scheidsrechter

Erven, S. van

Koploper tegen de nummer laatst. De telramen waren door de supporters al klaar gezet. In de glazen bol werden uitslagen als 7-1, 8-0 en 8-1 gezien. Het bleek de verkeerde glazen bol te zijn. De zieners hadden in Haastrecht gekeken waar de plaatselijke trots HOV, niet onwelkom voor ons, met 8-1 versloeg. Een onbegrijpelijke uitslag.

Maar als je wedstrijd van ONA nader bekijkt en dan ziet dat de keeper de man van de wedstrijd is, door cruciale reddingen in het laatste kwartier, een penalty gestopt en een drietal schitterende reddingen bij scherpe schoten en een belangrijke rol in een flipperkast situatie voor eigen doel. Vraag je jezelf af, waarom was dat nu nodig? Het antwoord is: Sls iedereen zijn eigen wedstrijd gaat spelen, kom je in moeilijkheden tegen een Team. En dan kan het gek aflopen.

En Ammerstol was een team. Niet bijster begaafd maar met een hartverwarmende inzet. Niet bang om er in te kletsen. Ze hadden snel door dat de scheidsrechter zijn kaarten vergeten had en mannelijk spel toejuichte. Als onze tikkie takka spelers, na twee tegenstanders het bos in gestuurd te hebben nog een derde opzochten was het boem en meestal klonk er dan geen fluitje. Er volgde dan meestal een lange trap naar voren en ze stormden er vrolijk achter aan. Vooral in de eerste helft had ONA de bal snel weer terug en breide weer richting doel. De verdediging werd keer op keer uit maar, elkaar gespeeld, maar omdat men maar door combineerde kwam het door steeds weer een been of voet op het laatste moment niet tot doelpunten. Kansen waren er legio. Jaouad E, Jaouad el J, Joussef Z, Jeffrey H hadden moeten scoren. ONA was heer en meester op het veld, maar vergat dat je ook van buiten de 16 kan schieten. Ammerstol kreeg, zoals veel in dit soort wedstrijden gaat wel twee kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet voor rust. Gelukkig voor ONA zag de scheidsrechter 10 minuten voor rust dat een aanslag op Jaouad een overtreding was, en het slachtoffer schoot van 18 meter de bal hard in de meute voor het doel, de terugstuitende bal werd door zwoeger Maurits G uit de lucht geplukt en in het doel gewerkt: 1-0. Zoals gezegd kreeg Ammerstol nog een kansje, maar de bal ging over het doel en ONA bleef de baas.

In de rust wisselde Theo Mike D, die in het centrum zou blijven spelen, maar in zijn enthousiasme te aanvallend speelde en veel balverlies leed, voor Danny die wat meer structuur op het middenveld moest brengen. De opdracht was tegenstander vast blijven zetten en rustig de voorsprong uitbouwen.

Bij Ammerstol dacht men er anders over. Ze stormden na rust naar en creëerden direct na rust een flipperkast situatie voor het door van ONA, de bal kwam dicht bij het doel voor de voeten van een aanvaller, Erik redde, die bal rolde door en Khalid K (weer gedreven spelend) haalde bal van de lijn. Erik sloeg op een volgend schot de bal weer weg, de bal werd opnieuw ingeschoten, Mitch D werkte hem opnieuw van de lijn en Syl H schoot hem over de achterlijn. Gered dachten we, maar de corner werd door de luchtmacht binnengekopt: 1-1. Dat was andere koek.

ONA besefte het gevaar en nam het spel weer over: aanval op aanval volgde. Youssef Z mocht een corner nemen. Danny kopte de bal door en Jeffrey H toonde zich een echte spits en scoorde knap:   2-1. De rust keerde weer. Youssef schoot over en waarachtig even later viel er na een overtreding weer een vrije trap te scoren. Youssef en Jaouad E voerden een toneelstukje voor twee heren op. Ammerstol dacht dat Jaouad E zou schieten, Youssef plaatste de bal onder de opspringende verdedigers door in de hoek: 3-1. Klaar dachten we. In plaats van een beetje te gaan leunen en de voorsprong daarna uit te bouwen, wilde iedereen geweldige eigen acties maken. Ammerstol stormde vrolijk door en verdiende een penalty na een foute pass. Erik dacht: ”Deze kan ik maar beter stoppen”, en hij deed het. ONA gaf nog een cadeautje en ERIK moest een minuut later nog twee reddingen op ballen van korte afstand in geschoten, verrichten. Nu vond aanvoerder Syl H het genoeg en hij schreeuwde zijn mannen weer bij de les. Jaouad E, werd hinkend vervangen door Kevin de J. en even later Mitch door Mo A, die na anderhalf jaar niet echt verdiende schorsingsellende weer terug is bij de selectie. Jaouad El J, nog niet echt gelukkig in zijn acties (het is weer wennen) schoot na een fraaie individuele actie tegen de paal. Daar bleef het bij. Wat verder opviel was dat Soufian meer moeite had met zijn passing dan anders. Bij anderen zag ik dat ook. Misschien dat op dit soort velden de ouderwetse zes noppen schoen aan te bevelen is.

We hebben weer drie punten en staan twee punten los van de eerste achtervolger. Dat stemt vrolijk, maar volgende week moeten we naar Esto en daar hebben we het traditiegetrouw niet gemakkelijk. Maar als we als team blijven spelen zijn we moeilijk te stoppen. Daar vertrouw ik maar op. De boerenkool met helaas maar een zuinig worstje (dat heb je als je achtervolgt wordt door premiejagers) smaakte heerlijk.